Veld 6

Veld 6

Verwacht

Architectenbureau Happel Cornelisse Verhoeven heeft binnen de binnenring een ontwerp gemaakt voor 63 woningen in het vrije veld.

De woningen zijn geschakeld tot twee- en driegezinswoningen, die van elkaar en van het openbaar domein worden gescheiden met brede hagen. Alle woningen beschikken over een tuin en een zonnig dakterras.

De woningen kennen een opklimmend silhouet in drie lagen. Door een informele draaiing van dezelfde volumes die loodrecht op elkaar verkaveld zijn, ontstaat als vanzelf een afwisselend straatbeeld dat zijn prettiger ritme krijgt door de karakteristieke schoorstenen.

 

Concept ontwerp Veld 6

 

Er wordt geparkeerd in parkeerkoffers, waardoor de auto’s uit het zicht staan. De parkeerkoffers worden groen omzoomd met hagen en grote bomen en liggen altijd in de nabijheid van de woningen. Ze maken bovendien als vanzelf een informele routing door het plangebied mogelijk. Een routing die ook in verbinding staat met het diagonaal park, waar gespeeld en gewandeld kan worden.

De lichte baksteen gevels worden gecombineerd met geglazuurde dakranden en raamdorpels. De woningen zijn licht door de grote raamopeningen. Het natuurlijk materiaal- en kleurpalet kent een prettig contrast met de overwegend groene buitenruimte.

Verwachte planning

De laatste fasen voor Strijp R worden momenteel tegelijkertijd uitgewerkt. Dat betekent dat voor de resterende 3 velden de omgevingsvergunning is aangevraagd. De verwachting is dat deze in maart verleend zal worden.

De verkoop van de eerste fase, met daarin aanbod uit alledrie velden, zal in het tweede kwartaal van 2017 van start gaan. Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang de uitnodiging als de verkoop van start gaat!

Kenmerken

Veld 6

  • Ontworpen door architectenbureau Happel Cornelisse Verhoeven;
  • Dit veld bestaat uit 63 woningen in het vrije veld;
  • Alle woningen beschikken over een tuin en een zonnig dakterras;
  • Auto's uit het zicht staan in de parkeerkoffers;
  • Veel groen in omgeving.