Image

5 leuke dingen om te doen rondom Strijp R in april

Het voorjaar is officieel begonnen en dat betekent dat er een heleboel leuke dingen te doen zijn op en rondom Strijp R. Wij zetten de leukste evenementen voor je op een rijtje!

Evenementen Strijp R april 2017

ART EINDHOVEN 2017
Op zaterdag 8 en zondag 9 april 2017 vindt Art Eindhoven 2017 plaats, een beurs met een rijk scala van meer dan 800 kunstwerken: van schilderijen tot beelden en foto’s. Tijdens de beurs krijg je de gelegenheid om kennis te maken met de kunstenaars die alles vertellen over hun werkwijzen en denkbeelden. Art Eindhoven vindt plaats in het Klokgebouw op Strijp S. Het Klokgebouw is een oude Philips-fabriek met een industriële en nostalgische look. Kaartjes zijn online te bestellen via de website.

BOEKIEBAL 2017
1 april wordt de Boekenweek groots en feestelijk afgesloten met het jaarlijkse BoekieBal in Natlab! Tijdens de avond is er een literair programma met auteurs Sander Kok, Emy Koopman, stadsdichter Nienke Esther Grooten en kunstenaar Marieke Verlangen. Maar er is ook tijd om te dansen op muziek van de Guilty Pleasures Band. Het thema van de avond is namelijk Guilty Pleasures. Dresscode? ‘Overdressed mag best’. Er is een rode loper aanwezig inclusief fotograaf. De entree kost 10 euro, maar leden van de bibliotheek, PlazaPashouders en Vrienden van Van Piere betalen €8,50. Meer informatie vind je hier.

FEELGOOD MARKET
Het Ketelhuisplein wordt 16 april omgetoverd tot FeelGood Market! De markt is gratis toegankelijk en je vindt er mooie, aparte en duurzame spulletjes, lekkere drankjes en hapjes en fijne livemuziek. De perfecte gelegenheid om lekker te shoppen, maar je kunt er ook workshops volgen en er worden massages en gezondheidsadviezen gegeven. Breng je kinderen gerust mee, want er zijn volop activiteiten voor kinderen!

KONINGSDAG OP STRIJP
27 april is het Koningsdag en ook dit jaar worden er weer een heleboel evenementen georganiseerd rondom deze feestdag. Zo staat het Klokgebouw met Koningsnacht in het teken van King-S Festival en het Ketelhuis organiseert Kroonjuwelennacht. Op Koningsdag zelf vindt de Oranjemarkt weer plaats op de PSV-laan tussen het centrum en Strijp S. De grootste vrijmarkt van Eindhoven met heel veel kraampjes. Heerlijk om rond te struinen en te snuffelen tussen alle spullen. Zin in een feestje overdag? In het Blue Collar Hotel vindt het Blue Collar Royal Kingsday Festival plaats.

WIJNSPIJS WANDELING STRIJP
Strijp is dé place to be als het gaat om creativiteit en cultuur. 30 april vindt er van 12.00 tot 17.00 uur een Wijnspijs wandeling plaats waar je kennis gaat maken met culinaire hotspots op Strijp. Stoere burgers met lekkere biertjes bij Blue Collar en Vlaams genieten bij Radio Royaal, maar je gaat ook een kijkje nemen bij het restaurant van Piet Hein Eek, een van de industrieel ontwerpers van Strijp R. De Wijnspijs wandeling kost 60 euro en hier vind je alle informatie.