Image

Strijp R aan het woord | Roy en Wendy

Wendy Smits (35) en Roy de Jonge (44) streken 3,5 jaar geleden neer op Strijp R. “Op een plaatje zag ik dit huis en we waren direct om. We moesten het hebben!”

In eerste instantie was Wendy niet zo van de nieuwbouwprojecten, maar Roy haalde haar over om toch eens een kijkje te nemen op de nieuwbouwbeurs. “Ik wilde liever in een jaren-dertigwoning wonen. Maar toen we op de nieuwbouwbeurs van Strijp R hoorden, waren we eigenlijk meteen verkocht”, vertelt Wendy.

 

Nieuwe mensen leren kennen

De Brabantse Wendy, de Zeeuwse Roy én hun trots viervoeter Roefus hoefden niet lang te wachten op hun nieuwe huis. “Op het moment dat we gingen kijken, werd het huis al gebouwd. Het voelde direct als ons plekje.”

Als je er woont begint het pas echt. Hoe leer je de nieuwe buren kennen? Eten is de rode draad. “Naast ons woont een Surinaamse vrouw en er wordt regelmatig eten over de schutting doorgegeven”, vertelt Wendy lachend.

Maandelijks wordt er een etentje georganiseerd speciaal voor de bewoners van Strijp R. Deze ‘buurthap’ – zoals die door iedereen wordt genoemd – is om hoek, in het restaurant van Piet Hein Eek. Zo wordt het extra makkelijk gemaakt om nieuwe mensen te leren kennen. En “het is erg gezellig!”

 

Huiskamerrestaurant

Eten speelt voor Wendy sowieso een belangrijke rol. Gelukkig houdt ze de oven tijdens het interview nauwlettend in de gaten. Om de twee weken wordt het huis van Wendy en Roy namelijk omgetoverd tot huiskamerrestaurant en ’s avonds verwachten ze vier gasten. “Het huiskamerrestaurant begon eigenlijk meer als een grapje. Ik kon zeven jaar geleden alleen een ei bakken, maar toen we een relatie kregen, heb ik leren koken van Roy”, vertelt de vrolijke kokkin.

“Ik had er zoveel plezier in, dat ik mezelf erin bleef ontwikkelen en anderen vonden het altijd erg leuk om bij ons te eten. Via Facebook deelde ik foto’s van mijn gerechten en daar werd altijd positief op gereageerd. Roy stelde daarom voor om een huiskamerrestaurantje te beginnen en nu zitten we volgeboekt tot begin 2018”, zegt de amateurkokkin vol passie. “We serveren dan een 3-gangen menu inclusief bijpassende wijn. Reserveringen lopen altijd via bekenden van ons. We willen dat er in ieder geval één persoon aan tafel ons persoonlijk kent.”

 

Perfecte locatie

Aan de keukentafel weten Roy en Wendy geen maat te houden wanneer het over Strijp R gaat. Het is wel duidelijk dat ze hier helemaal op hun plek zitten. “We vinden de locatie ook zo fijn”, zegt de goedlachse Roy. “Voor mijn werk moet ik met de trein en in 10 minuutjes sta ik op het station. Met onze hond zijn we zo in het park of in het bos. Dat was voor ons een vereiste toen we hier kwamen wonen. Strijp R heeft het allemaal.”