Image

Strijp R aan het woord | Linda

Linda van Houts (35) woont deze zomer 4 jaar op Strijp R. “Op de dag nadat we de sleutel kregen van ons huis, trouwden Marc en ik op het treinperron achter ons huis.”

De herinneringen die Linda heeft aan Strijp R zijn bijzonder. “Voordat we er woonden, lunchten we vaak bij het restaurant van Piet Hein Eek. Toen we zagen dat er een nieuwbouwproject gestart werd, wisten we dat we hier wilden wonen”, vertelt Linda, terwijl haar dochtertje Stella haar handjes omhoog steekt.

 

Vakantiesfeer

Linda voelt zich fijn op Strijp R, samen met haar man en haar twee kinderen. “De combinatie van de natuur en toch in de stad maakt het perfect. De kinderen kunnen lekker buiten spelen zonder dat er auto’s langs scheuren en we zijn zo met ze in het bos of in het park. Door de bomen en al het groen lijkt het soms net alsof we op vakantie zijn.”

Linda’s zoontje Dexter gaat naar de basisschool die vlakbij Strijp R ligt. Daardoor heeft Linda veel contact met andere moeders uit de wijk. Ze gaat zelfs met een clubje dames naar de yoga op Strijp R.

 

Trouwen op Strijp R

Volgens Linda hebben zij vanaf de Persglashof het tofste uitzicht van heel Strijp R. “We kijken uit op het restaurant van Piet Hein Eek, maar ook op het oude treinperron”. Aan het perron heeft ze een speciale herinnering, want op de dag dat ze de sleutel van het huis kregen, is ze hier samen met haar man getrouwd. “Dat was het perfecte begin van ons nieuwe avontuur op Strijp R”, vertelt de blondine met een glimlach.

Bekijk hieronder de eerste aflevering van Strijp R aan het woord.