Image

Historische overblijfselen op Strijp R

Fraaie, architectonische huizen naast een groots en industrieel pand. Een verlaten perronnetje met een karakteristiek uiterlijk en volgroeide bomen uit het Philips-tijdperk.

Marian de Vries van landschapsarchitectuurbedrijf Buro Lubbers is al vanaf het begin van het project bij Strijp R betrokken. “We zijn geïnspireerd geraakt door de rijke historie van het terrein en hebben ons stedenbouwkundig raamwerk daarop gebaseerd.”

Op Strijp R bevinden zich een heleboel relicten, oftewel historische overblijfselen. Het restaurant van Piet Hein Eek is een erfenis uit de Philips-tijd, maar ook het kenmerkende perron waar de trein aankwam heeft die geschiedenis. “De bomen die Frits Philips heeft geplant, hebben we laten staan en waar vroeger een hek om Strijp R gebouwd was, is nu het groene zoompark”, vertelt de stedenbouwkundige. “Je proeft echt het industriële verleden en dat maakt deze wijk zo bijzonder en anders dan andere nieuwbouwwijken.”

Wil je meer achtergrondinformatie? Bekijk dan de video.