Image

Strijp R aan het woord | Wil Marks

Wil Marks (57) woont samen met zijn vrouw Marcella sinds april 2016 op Strijp R. Het was wel even wennen voor de geboren Stratummer om te verhuizen naar een ander deel van Eindhoven, maar na een jaar zit hij helemaal op zijn plek.

Wil Marks is de eigenaar van het restaurant Gusto 040 op de Gestelsestraat in Eindhoven. Op een avond kwam een groepje bij hem in het restaurant. Zij vierden dat ze een stuk grond hadden gekocht op Strijp R. “De initiatiefnemer vertelde mij meer over zijn eigen project van vier woningen op Strijp R, en dat maakte toch iets los.”, vertelt de horeca ondernemer.

 

Van Stratum naar Strijp R

“We hebben een samengesteld gezin met 7 kinderen en onze woonbehoeften waren anders geworden. Een paar kinderen waren het huis al uit en het werd eigenlijk tijd voor wat nieuws”, vertelt Wil.

“Ik heb mijn hele leven op Stratum gewoond en dan ga je daar niet zo maar weg. Toch ben ik na een aantal maanden weer met diezelfde initiatiefnemer gaan praten over het gezamenlijke project en we besloten de stap te wagen.” Inmiddels wonen Wil en zijn vrouw Marcella ruim een jaar op Strijp R, samen met twee van hun kinderen, de laatsten die nog thuiswonen.

Het huis van Wil Marks en zijn vrouw is een plaatje en hij glundert als hij meer vertelt over zijn woning. “We hebben zelf veel mogen beslissen bij de bouw van het huis en zo is het echt ons eigen plekje geworden”, vertelt hij. De onbewerkte houten keuken, de Marokkaanse invloeden, de speelse trap in de woonkamer, de industriële vloer en de kleurrijke bank maken het huis tot een mooi geheel.

 

Nieuwe buren

Op Strijp R ontstaan er nieuwe dingen. Niet alleen woningen, maar ook nieuwe vriendschappen, misschien wel voor het leven. Het leukste aan Strijp R vindt Wil dat alle bewoners openstaan voor contact.

“Dat heb je niet in iedere wijk. Er worden allerlei dingen georganiseerd om buren te leren kennen. Zo gaan we regelmatig naar de buurthap die speciaal voor Strijp R-bewoners wordt georganiseerd in het restaurant van Piet Hein Eek. En Marcella zit bij een wandelclubje. Samen met een paar dames die ook op Strijp R wonen, gaat ze iedere zondagochtend een stuk wandelen.”

Lees hier hoe buurtbewoners Roy, Wendy en Linda het vinden om op Strijp R te wonen.