Image

Leuke dingen om te doen in de zomer in Eindhoven

De zomer is aangebroken! Blijf jij thuis deze zomer? Geen nood, want in en rondom Eindhoven is er een heleboel te doen. Wij zetten de leukste dingen voor je op een rijtje.

FOODSTOCK – 14 t/m 16 juli
Foodstock is hét driedaagse foodfestival van Eindhoven! Denk aan: eten, drinken en muziek en tientallen foodtrucks die de basis vormen van dit openlucht restaurant. Het festival vindt plaats op het TU/e Terrein en is gratis toegankelijk.

FEELGOOD MARKET – 16 juli
Zondag 16 juli is het weer tijd voor de FeelGood Market op het Ketelhuisplein in Eindhoven. Een lifestyle markt met handgemaakte en duurzame producten, wellness, massage, workshops en live muziek. Leuk om overheen te struinen, óók met kinderen! De markt is open van 12.00 uur tot 18.00 uur.

VIA VENTOSA – 16 juli
Er is genoeg te doen op 16 juli, want bij het Temporary Art Centre in Eindhoven (Vonderweg 1) vindt het jaarlijkse straatfestival van TAC plaats. Het thema is Treasure Island en jonge kunstenaars staan centraal. Iedereen met een piratenhoed, haak of papegaai mag gratis naar binnen. Anders kost de entree 2 euro!

KIDS BOOTCAMP STRIJP S – vanaf 17 juli
Van 17 juli t/m 25 augustus organiseert SXSportsclub een bootcamp voor kinderen. Voor twee leeftijdsgroepen: van 6 tot 12 jaar en van 13 tot16 jaar. De workouts en de spellen vinden plaats voor het SX-gebouw op Strijp S. Meer informatie vind je hier.

STREEKMARKT – 23 juli
Het straatje van Piet Hein Eek wordt omgetoverd tot streekmarkt. Lokale ondernemers bieden leuke spulletjes en eten en drinken aan. Kom van 12:00 tot 18.00 uur proeven, kijken en kopen. En als je er toch bent, loop dan ook een rondje op Strijp R. De beste manier om te voelen hoe je hier woont.

BLUESPLEIN – 23 juli
Bluesliefhebbers opgelet! Zondag 23 juli vindt het Bluesplein festival plaats op het Wilhelminaplein. Het is een gratis outdoor festival met verschillende internationale roots en bluesacts.

EFFENAAR ‘T WASVEN – 30 juli & 27 augustus
Op 30 juli en 27 augustus geniet je hier van fijne muziek en lekker eten en drinken! Verstopt in het groen bij natuurgebied Het Wasven in Tongelre. Toegang is gratis en meer informatie vind je op de website.

PARK HILARIA – 4 t/m 13 augustus
Van 4 tot en met 13 augustus verandert de Kennedylaan in Eindhoven in Park Hilaria, een tijdelijk pretpark! Spectaculaire kermisattracties, maar ook straattheater, live optredens en een heleboel eet- en drinkgelegenheden.

LAKEDANCE – 12 augustus
Op 12 augustus is het weer tijd voor Lakedance Festival op Aquabest in Eindhoven! Lekker dansen, heerlijke cocktails, fijne muziek en een goed gezelschap. Wat wil je nog meer? Meer informatie vind je hier.

HIDDEN GARDEN – 19 augustus
Vlakbij Strijp R vindt dit jaar het Outdoor Festival Hidden Garden plaats. In het Philips de Jonghpark! Liefhebbers van deephouse, techhouse en techno kunnen hun hart ophalen. Meer informatie vind je hier!

WEET IK VEEL! – 21 t/m 25 augustus
Wat doe jij tijdens de laatste vakantieweek? Weet ik veel! Kinderen van 7 t/m 12 jaar kunnen leren programmeren, maar ook sportief klimmen, bouwen, ontwerpen of een animatie maken. In de laatste week van de vakantie kan jouw kind alles leren op het gebied van techniek, media, cultuur en bewegen op toffe plekken op Strijp S. De entree is €12,50 per dag, inclusief lunch en drinken. Meer informatie vind je hier.