Image

Strijp R aan het woord | Esther en Patrick

Esther Jubbega (46) en Patrick Reijans (47) huren sinds 2013 een woning op Strijp R. “Op Strijp R voelen we ons thuis. Dit huis past ons als een jas.”

Esther en Patrick woonden al in Eindhoven en gingen regelmatig naar Piet Hein Eek. “Het is een fijne plek met een goede sfeer! Toen we het plan van Strijp R zagen, wisten we dat we hier iets mee moesten”, vertelt Esther, die als adviseur in de textielbusiness werkt. “Ik gebruik het restaurant van Piet Hein Eek ook soms als kantoor en het is de perfecte plek om klanten te ontvangen.”

“We kenden eigenlijk niemand in Eindhoven, maar doordat onze dochter van 6 op de basisschool zit, kregen we vanzelf aanspraak. Binnen de kortste keren kenden we een heleboel mensen. Dankzij schoolgaande kinderen leg je gemakkelijk contacten. Onze dochter speelt ook regelmatig met kinderen uit de buurt. Dan zit ons hele huis vol kinderen, gezellig!”

 

Heel Strijp R kookt

Esther is de bedenker van ‘Heel Strijp R kookt’. “Het idee ontstond eigenlijk omdat ik zo nieuwsgierig ben naar hoe het er bij de buren uitziet. Gluren bij de buren! Toen ontstond het idee voor een walking dinner georganiseerd voor de buurt. We organiseren het nu een keer per jaar, maar er zijn wel plannen om het twee keer per jaar te doen. Het leuke is dat je in een korte tijd heel veel mensen leert kennen”, vertelt Esther.

Centrum van kunst en cultuur

Esther en Patrick voelen zich erg thuis op Strijp R. “Het huis waar we nu wonen past ons echt als een jas. De lichtinval is prachtig en de ambacht speelt zich af voor onze deur. We wonen namelijk recht tegenover de werkplaats van Piet Hein Eek. Er wordt gelast en gestanst, we zitten echt in het centrum van kunst en cultuur. De jaarlijkse Dutch Design Week speelt zich af recht voor onze voordeur.”

 

Nieuwbouw

Naast het feit dat Esther en Patrick de locatie van hun huis erg fijn vinden, vinden ze het ook een groot voordeel dat alles zo nieuw is. “Bovendien is het huis ook lekker hoog en licht en er zijn overal stopcontacten, ideaal”, zo vindt Patrick.

Lees hier hoe buurtbewoners Roy, Wendy, en Linda en Wil het vinden om op Strijp R te wonen.