Image

Tips om sfeer te geven aan je nieuwbouwhuis

Nieuwbouw heeft veel voordelen. Het is niet alleen mooi, maar ook heerlijk comfortabel. Door goede isolatie heb je lagere energiekosten, maar ook de keuzevrijheid is enorm. Maar hoe richt je een kaal nieuwbouwhuis nu sfeervol in? ZOUT Ontwerphuis geeft tips.

Tip 1: Basis moet goed zijn

Zorg voor een goede basis in je interieur. Besteed dus wat meer geld aan een mooie vloer, bank en keuken. Dat zijn de belangrijkste pijlers in je nieuwbouwhuis die het langste mee gaan en daarom ook om betere kwaliteit vragen.

 - 838766

Tip 2: Voeg kleur toe

Voeg kleur toe aan je interieur met simpele dingen. Denk hierbij aan een gekleurde wand, behang of sierkussens in de bank. Wil je na een paar jaar je huis een nieuwe look geven, dan vervang je deze elementen vrij simpel en zonder al te veel kosten.

Tip 3: Durf te mixen

Maak de nieuwbouwhuis eigen en durf te mixen. Voorkom een kil en gestileerd huis! Voeg dingen toe die jullie als stel of gezin kenmerken. Een fotowand met foto’s van jullie verre reis. Of zet dat beeld dat je meenam uit Thailand in de kast en dat oude kastje van opa en oma staat.

 - 838808

Tip 4: Vergeet de verlichting niet

Naast technische en functionele verlichting in huis is de decoratieve verlichting van grote invloed op de sfeer. Reserveer hier dus geld voor. Daarnaast heb je vaak met een gave lamp boven de eetkamertafel meteen een eyecatcher in huis waar je nog jaren van geniet. Ga je voor ledverlichting ? Dan zijn er twee dingen waar je op moet letten. Ga voor een led met een Kelvinwaarde onder de 2800K en een CRI waarde boven de 90. Dan heb je een mooie warme kleur. Veel ledlichtbronnen zijn standaard niet dimbaar, dus laat je goed adviseren over transformatoren en dimmers.