Image

Leuke dingen om te doen in Eindhoven in september

De zomervakantie is officieel voorbij, tijd om weer naar het werk of naar school te gaan. Maar… in september zijn er nog een heleboel leuke dingen te doen in Eindhoven en die zetten we natuurlijk weer voor je op een rijtje.

EINDHOVEN MAKER FAIRE – 2-3 september
Op 2 en 3 september vindt de Eindhoven Maker Faire plaats, een festival waar allerlei soorten makers hun ideeën delen. Denk aan thema’s als vechtrobots, drones, gekke voertuigen en pratende robots. Een festival voor techs dus! Je kunt workshops volgen en lekker rondkijken. Ideaal om samen met je kinderen naartoe te gaan! Meer informatie over de Eindhoven Maker Faire vind je hier.

PROEF ME NU – 3 september
Hét nazomerfestival van Eindhoven! Je kunt heerlijke wijnen en speciaalbieren proeven, onder het genot van een lekker hapje. En er is volop entertainment: met live muziek en kindervertier. Ook fashion-, kunst- en beautyliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Entree €2,50. Meer informatie vind je hier.

HALLO CULTUUR – 3 september 
In het weekend van 2 en 3 september moet je keuzes maken! Op 3 september staat Hallo Cultuur namelijk weer op de agenda. Struin door Eindhoven en geniet van een gevarieerd programma met optredens, workshops, straattheater, muziek, toneel en cabaret. Een super leuke manier om te ontdekken wat Eindhoven te bieden heeft op het gebied van cultuur. Meer informatie en het programma van Hallo Cultuur vind je hier.

LICHTJESROUTE – 18 september – 8 oktober 
Vanaf 18 september kun je weer genieten van de Lichtjesroute in Eindhoven! Een 22 kilometer lange route met verlichte ornamenten, kriskras door Eindhoven. Je kunt op ieder willekeurig punt vertrekken en het is ook nog eens gratis! Tip: ga met de fiets, dan kun je de route in ongeveer 2 uur afleggen. Erg leuk met kinderen ook!

AMEEZING EINDHOVEN – 22 september 
Met 9.000 bezoekers is Ameezing Eindhoven uitgegroeid tot de kampioen van de meezingfeesten. Van The Beatles tot Justin Timberlake en van Wham tot Coldplay. Toegang is gratis. Bekijk het volledige programma hier.

LEPELTJE LEPELTJE – 22 t/m 24 september 
Foodfestivals te over in Eindhoven, heerlijk toch?! Proef de meest uiteenlopende gerechten in het Anne Frankplantsoen tijdens Lepeltje lepeltje. Naast eten en drinken geniet je van de bands en DJ’s en kun je lekker rondsnuffelen op de markt. Toegang is gratis. Meer informatie over het foodfestival vind je hier.

Fotocredits: Lepeltje Lepeltje/Niels de Vries