Image

Leuke dingen om te doen in Eindhoven in oktober

De herfst is aangebroken, tijd om alle leuke evenementen in Eindhoven van oktober op een rijtje te zetten.

WORLD PRESS PHOTO 17 – 1 t/m 6 oktober

Vorig jaar bekeken wereldwijd ruim 4 miljoen mensen de World Press Photo tentoonstelling. Ook dit jaar reist de expositie naar 100 plekken in 45 landen, waaronder dus Eindhoven. Een unieke kans! Bewonder de ruim 150 winnende beelden van de World Press Photo op de Technische Universiteit. En het leuke is: toegang is gratis!

LICHTJESROUTE – 1 t/m 8 oktober

Vanaf 18 september kun je al genieten van de Lichtjesroute in Eindhoven. Heb jij de route al afgelegd? Een 22 kilometer lange route met verlichte ornamenten, kriskras door Eindhoven. Je kunt op ieder willekeurig punt vertrekken en het is ook nog eens gratis! Tip: ga met de fiets, dan kun je de route in ongeveer 2 uur afleggen. Erg leuk met kinderen!

MARATHON EINDHOVEN 2017 – 7 en 8 oktober

Dit jaar vindt alweer de 34e editie plaats van de Marathon Eindhoven. Vorig jaar stond een recordaantal van ruim 24.000 deelnemers aan de start. Ken jij iemand die meeloopt? Ga hem of haar dan aanmoedigen, het is altijd een groot feest in de stad. Let op: tijdens dit weekend is een groot deel van de binnenstad afgesloten voor auto’s. Meer informatie vind je op de website van Marathon Eindhoven.

DUTCH DESIGN WEEK – 21 t/m 29 oktober

Deze maand vindt het grootste evenement van Eindhoven plaats: de Dutch Design Week. Duizenden designers vanuit de hele wereld komen naar ‘onze’ stad om hun producten te showen. Vergeet niet een kijkje te nemen bij Piet Hein Eek op Strijp R, zo ongeveer het middelpunt van de Dutch Design Week.

Lees hier meer over Piet Hein Eek op Strijp R.

DDW MUSIC – 21 t/m 29 oktober

Op 11 locaties verbreden meer dan 70 artiesten jouw muzikale horizon tijdens de Dutch Design Week 2017. Experimenteer met muziek op het Ketelhuisplein in het DDW Music Lab of geniet van vindingrijke electro in een club, of prachtige pianomuziek in een atelier. Bekijk de line-up van DDW Music hier.