Image

Deze 5 dingen zijn leuk om te doen in Eindhoven in november

November staat in het teken van GLOW in Eindhoven! Deze 5 dingen staan er nog meer op de planning komende maand.

So What’s Next? – 3-5 november
Tijdens het driedaagse evenement So What’s Next kunnen jazzliefhebbers hun hart ophalen. Er staan succesvolle jazzartiesten op podia van Muziekgebouw Eindhoven en ook in de binnenstad is het genieten. Meer informatie vind je hier.

GLOW Eindhoven – 11-18 november
Voor de 12e keer staat Eindhoven dit jaar in het teken van licht en kunst tijdens GLOW. Het thema van deze editie is The Source, uitgaande van de bron van het licht. Een looproute door het centrum van de stad voert je langs ruim 30 objecten van lichtkunstenaars uit alle hoeken van de wereld. GLOW moet je gezien hebben! En het leuke is: het is helemaal gratis. Klik hier voor meer informatie.

GLOW Run – 18 november
Ben je sportief aangelegd en wil jij rennen tijdens GLOW? Dat kan! Tijdens de 6 kilometer durende GLOW run kom je langs alle kunstwerken. Zo ren je door de Catherina kerk en is er een spectaculaire lichtshow in het Philips Stadion. Ben jij erbij?

Intocht Sinterklaas – 18 november
Op zaterdag 18 november zullen kinderharten weer sneller kloppen! De Sint komt met de stoomboot aan op de Kanaaldijk Noord. Kom je ook gezellig kijken met je kinderen?

Van Abbemuseum
2017 is het jaar waarin het Van Abbe Museum in het teken staat van de toekomst vieren. Directe aanleiding is de oprichting van De Stijl in 1917, met kenmerken die tot op de dag van vandaag in Dutch Design te zien zijn. Om deze mijlpaal te vieren is 2017 uitgeroepen tot themajaar ‘Mondriaan tot Dutch Design’. Wist je trouwens dat je het museum op dinsdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur gratis kunt bezoeken?

Foto: Wouter Brave