Image

9 leuke dingen om in december in Eindhoven te doen

Het is alweer de laatste maand van het jaar. Deze 9 leuke dingen staan er op de planning in Eindhoven.

Fijne Feestdagen Festival – t/m 7 januari
Eindhoven staat deze maand in het teken van het Fijne Feestdagen Festival! Een nostalgisch gezellige winterperiode met uiteenlopende activiteiten. De intocht van de Sint is het startschot van een Fijne Feestdagen periode die duurt tot het einde van de kerstvakantie. Van sfeervol winkelen in het centrum en schaatsen op de Markt tot gezellige kerstmarkten op diverse locaties. Ook bij de culturele instellingen zijn er een hoop fijne feestjes en voorstellingen te bewonderen.

Expositie: Terugblik op Eindhoven tijdens WOII – t/m 10 december
Het bombardement op Eindhoven door de Britse luchtmacht RAF op zondagochtend 6 december 1942 is een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de stad. Doelwit van dit zogenaamde Sinterklaasbombardement zijn de Philips-fabrieken. Hier worden onder meer radio’s voor de bezetter geproduceerd. De Witte Dame wordt zwaar getroffen. De bommen vallen ook op woningen, kerken, winkels en het Binnenziekenhuis. In Bibliotheek Eindhoven is een expositie te zien over de Tweede Wereldoorlog. Toegang is gratis.

Eindhovens Film Festival – t/m 10 december
Van 6 tot en met 10 december vindt het Eindhovens Film Festival plaats. Niet alleen in Natlab, maar ook in TAC en Vue Cinema Eindhoven. Er is een bomvol programma met animaties, fictiefilms, experimentele films en documentaires van makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast zijn er workshops en verschillende lezingen. Meer informatie vind je hier.

Bier & Big Winterfestival – 9 december
Speciaalbier, heerlijk eten en een gezellige ambiance! Op 9 december vindt op het Ketelhuisplein het Bier & Big Winterfestival plaats. Brouwerij Frontaal uit Breda is erbij, evenals White Hag uit Ierland en de Moersleutel uit Heiloo. Meer informatie en kaartjes vind je hier.

SBS6 Kerstparade – 10 december
Op zondag 10 december 2017 van 18.30 tot 20.00 uur trekt de SBS6 Kerstparade door de binnenstad van Eindhoven. De parade bestaat uit meerdere praalwagens in kerstsfeer die ieder een eigen verhaal vertellen. Op een van de wagens rijden bekende SBS6 sterren mee. De route loopt vanaf de Vestdijk via het 18 Septemberplein, de Keizersgracht, de Wal, het Stadshuisplein en de Oude Stadsgracht.

Schaatsen op de Markt – t/m 7 januari
Vanaf 15 december kan er weer geschaatst worden op de Markt! De schaatsbaan is dagelijks geopend vanaf 11.00 uur tot 23.00 uur, met uitzondering van 24 en 31 december, dan sluit de baan om 18.00 uur.

Kerstmarkten
Deze maand barst van de kerstmarkten in Eindhoven! Wat dacht je van de kerstmarkt op het Wilhelminaplein op 10 december? Of de Feelgood Market (de kersteditie) bij Het Klokgebouw op 17 december?

Sushi festival – 23 en 24 december
Het grootste Sushi Festival van Europa gaat plaats vinden in Eindhoven! Proef sushicreaties die je nog nooit eerder geproefd hebt! Denk hierbij aan sushi donuts, sushi pizza, taco’s, sushi burgers & burrito’s.

Kerstwintercircus – 23 t/m 21 december
Hooggeëerd publiek! Het Parktheater is klaar voor een compleet nieuw Internationaal Kerstwintercircus. Van jongleurs tot trapeze-artiesten en van clowns tot evenwichtskunstenaars. Geniet samen met de (klein)kinderen van een onvergetelijke middag of avond in het Parktheater!