Image

Leuke dingen om te doen in februari in Eindhoven

Het is alweer de februari! Deze leuke dingen staan er op de planning in Eindhoven deze maand.

Carnaval
Tijdens carnaval kleurt Lampegat oranje-blauw! Het motto van Lampegats carnaval 2018 is: 55 joar goed vur mekaor. Zaterdag 10 februari vindt de optocht plaats die vanaf 12.51 door de stad trekt. De Lampegatse kinderoptocht vertrekt om 12.41 vanaf de Effenaar.

Gratis naar het Van Abbenmuseum
Wil je deze maand naar het Van Abbenmuseum? Voor iedereen is het museum voortaan gratis te bezoeken op dinsdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur.

Monsters & Zo
In de carnavalsvakantie organiseert CKE Vakantiekriebels, een superleuk driedaags project voor kinderen van 7 tot 12 jaar. De kinderen gaan op reis met hun Monsters. De Monsters zoeken angstkreten van kinderen om te verzamelen in hun Monsterfabriek. Maar wat gebeurt er als kinderen op de planeet van de Monsters komen? Drie dagen, 14 t/m 16 februari, wordt van 10.00 tot 16.00 uur gewerkt aan een voorstelling met zang, dans, spel en beeldende kunst. Op de laatste dag wordt het eindresultaat getoond aan familie en vrienden. Bekijk deze website voor meer informatie.

De filmfabriek
De Filmfabriek is de ideale zondagochtend voor kinderen en ouders. Samen met De Ontdekfabriek organiseert Natlab elke maand een feestje voor kinderen tussen 6 en 12 jaar, waarin film kijken en film maken centraal staan. In de ochtend vertonen we een film en aansluitend vindt er een workshop plaats in De Ontdekfabriek, waarin de kinderen met hun creativiteit aan de slag gaan om hun eigen film in elkaar te zetten. Klik hier voor meer informatie.

Naar de markt
Er zijn deze maand ook weer leuke markten in Eindhoven. Op het Sint Gerardusplein vindt de markt plaats elke vrijdag van 12.00 tot 16.30 uur en de grote Woenselse Markt kun je elke zaterdag bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Liever een kleine markt? Ga dan donderdagochtend naar de markt in Winkelcentrum Haagdijk, zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur naar het Wilhelminaplein of naar de Tarwelaan op maandag van 12.00 tot 16.30 uur. De grote markt in het centrum vindt iedere dinsdag plaats van 9.00 tot 16.00 uur.

En verder…
Is er een heleboel cultureels te doen deze maand! Boekliefhebbers opgelet: de boekentalkshow Boekie night vindt deze maand plaats op 20 februari. Verder zijn er optredens van The Bootleg Beatles (15 februari), het Pannenkoekenconcert (18 februari) en Gare du Nord (23 februari). Kijk voor alle activiteiten in februari op de agenda van This is Eindhoven.