Nieuwe sfeerplattegronden van type D in Strijp R veld 3

 

We hebben nieuwe sfeerplattegronden van type D in veld 3. Interieurarchitect Jeff van Riel van ZOUT Ontwerphuis vertelt over de mogelijkheden van dit huis en de keuzes die hij heeft gemaakt bij het ontwerpen van de plattegronden.

Benedenverdieping

“Ik heb gekozen voor een mooie, strakke keuken met een lang, laag wandmeubel, hoge kasten met apparatuur en een kookeiland. De keuken is een echt centraal punt in deze woning, net als in veel andere woningen op Strijp R. Vroeger was de keuken vaak een aparte ruimte, maar die hokjesstructuur is eigenlijk zo goed als verdwenen.”

Ton sur ton 
“Het keukenblok heeft een betonnen blad en dit beton kan doorgetrokken worden naar de wand achter het keukenblok. Zo ontstaat er ton sur ton kleur en materiaalgebruik en dat geeft een gaaf effect. Hierdoor steekt het witte kookeiland mooi af. De kastenwand in de keuken is hoog, waardoor er meer dan genoeg ruimte is voor de apparatuur en opslagruimte.”

“De eettafel zit vast aan het keukeneiland en heeft ook dezelfde hoogte: 95 centimeter. Een echte tussenmaat, maar hierdoor krijg je alles op hetzelfde niveau als in de keuken en dat geeft een speels effect ten opzichte van de woonkamer.”

Sfeervolle woonkamer 
“Een hoekbank past perfect in deze ruimte. Het sluit de verkeersruimte naar de trap en de deur af en bovendien is de bank lekker groot, waardoor er veel mensen op kunnen zitten. Het kleed en de houten visgraat vloer geven een onmiskenbare sfeer aan het huis. Warm en stijlvol. De vloer loopt door in de keuken en dat kan hartstikke goed. Houten vloeren zijn tegenwoordig zo goed gecoat, dat je ze zelfs kan leggen in ruimtes waar een jacuzzi staat.”

“Onder de trap is een grote bergingsruimte waar je bijvoorbeeld de schoonmaakspullen en de stofzuiger gemakkelijk kwijt kunt.”

 

Eerste verdieping

“Boven zie je de gedachte van aparte leefruimten voor de ouders en voor de wat oudere kinderen. De slaapkamer van de ouders is erg ruim en een van de 6 kamers heeft plaatsgemaakt voor een walk-in closet. De babykamer is kort gelegen naast de ouderslaapkamer. De walk-in closet is pure luxe met een grote passpiegel en een leren poef. De badkamer is groot met een grote wastafel en een glazen wand, waardoor alles nog ruimtelijker wordt.”

 

Tweede verdieping

“Op de tweede verdieping is een tweede badkamer met toilet getekend, zodat de grotere kinderen echt hun eigen domein hebben. Je hebt op deze slaapverdieping twee mooie grote kamers. Ik heb er een zelfs compleet met twijfelaar, bureau, inbouwkast en tv getekend, oftewel een volwaardige studentenkamer. Op de tweede verdieping bevindt zich ook het washok, waar meer dan genoeg ruimte is om ook andere dingen op te slaan. Op de slaapverdiepingen ligt stoer woonbeton. Als je dit combineert met veel wit, leer, wol en hout krijg je meteen een hele fijne sfeer in huis.”