Image

7 leuke dingen om te doen in het voorjaar in Eindhoven

Krijg jij ook zo’n zin om dit voorjaar lekker naar buiten te gaan? Wij ook. Gelukkig zijn er op Strijp R en in de omgeving een heleboel leuke evenementen. Denk bijvoorbeeld aan alle activiteiten rondom Koningsdag, maar ook het innoverende STRP Festival en de beurs Art Eindhoven komen er binnenkort aan. Lees snel verder. 

STRP Festival – 30 maart t/m 7 april
Dompel jezelf onder in kunst, spannende technologische perspectieven, lezingen en gave performances. Dans, drones en avatars komen op spectaculaire wijze samen in het Klokgebouw op Strijp tijdens de eerste editie van STRP Festival. Meer informatie vind je hier.

Circus Bolalou – 6 april t/m 14 april
Hooggeëerd publiek… Op zoek naar een uitje voor het hele gezin? In het Henri Dunantpark wordt Circus Bolalou opgebouwd. Gevaarlijke vuurvreters, lenige acrobaten en vrolijke clowns, alles komt aan bod. Er worden negen voorstellingen gegeven.

Art Eindhoven – 13 en 14 april
Een beurs met een rijk scala aan kunstwerken, een breed spectrum van kunst in grote verscheidenheid: schilderijen, beelden, foto’s en veel meer. En dat alles in prachtige uitvoeringen en veel toegepaste technieken. Op de beurs maak je kennis met de kunstenaars zelf. Zij kunnen je meer vertellen over hun werkwijzen en inspiratie.

FeelGood Market – 21 april en 19 mei
Het wordt weer mooier weer, en niks is er dan zo leuk als de FeelGood Market op het Ketelhuisplein! Dé lifestyle markt met handgemaakte en duurzame producten, wellness, massage, workshops en live muziek. Oók leuk met kinderen! De markt is open van 12.00 uur tot 18.00 uur.

 Koningsdag in Eindhoven – 26 en 27 april
De oranjekoorts slaat toe en Eindhoven kleurt oranje met Koningsdag! Er is van alles te doen in de stad. Niet alleen de buitenmarkten, maar er worden ook verschillende festivals georganiseerd. Op het Stadhuisplein Royal Dutch en met Koningsnacht is het feest in de Effenaar met ’t Koningsnacht Paleis. Met Koningsnacht kun je ook naar King-S in het Klokgebouw op Strijp S om alvast op te warmen voor Koningsdag.

Freedom is … Festival – 5 mei
Op 5 mei organiseert Dynamo Jeugdwerk de vierde editie van het Freedom is … Festival op het Ketelhuisplein op Strijp-S. Een leuk gezinsuitje met sport, cultuur en technologie. Ook vindt de voorronde voor de landelijke finale van het nationale straatvoetbaltoernooi hier weer plaats voor zowel jongens als meisjes. Ook fijn: het festival is gratis toegankelijk.

 Gouden Loper Festival – 24 mei
Houd je van een speciaal biertje? Dan hebben we iets leuks voor jou! Het Gouden Loper Festival is een speciaalbier festival, op het Flux-veld op de TU/e campus. Op het festival zullen onder meer de brouwerijen De Bebaarde Brouwer, Brouwerij Het Veem en Big Belly Brewing aanwezig zijn.

Fotocredit: Yann Deval & Marie G. Losseau