Image

12 leuke dingen om te doen in Eindhoven deze zomer

De zomer staat voor de deur! Tijd om 12 leuke dingen op een rijtje te zetten die je deze zomer kunt doen in Eindhoven. 

Buitenfilms bij Natlab
Zoals elke zomer gaat ook dit jaar het dak eraf bij Natlab. Iedereen is welkom bij de buitenfilm: tweeëntwintig verschillende romantische, vrolijke, spannende, aangrijpende en muzikale films op zwoele Eindhovense avonden op de binnenplaats. Denk bijvoorbeeld aan Murder on the Orient Express, de hitfilm A Star is Born, La La Land en Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Bekijk hier wanneer welke film gedraaid wordt.

Lunchen of borrelen bij Piet Hein Eek
Als je op Strijp R woont of gaat wonen, is het heerlijk om te lunchen of te borrelen bij het restaurant van Piet Hein Eek. Strijk neer op het fijne terras met uitzicht op het oude perron en geniet van het mooie weer. Geen weer om buiten te zitten? Gelukkig is het binnen gezellig en is er veel plaats om te genieten van je kop koffie, lekkere broodje, borrel of diner.

Stadswandeling door Eindhoven
Ken je Eindhoven nog niet zo goed of wil je nóg meer te weten komen over de stad? Wandel dan mee met de stadswandeling, die wekelijks plaatsvindt. Elke zaterdag om 11.00 uur is het mogelijk om aan te sluiten. De stadswandeling start vanaf Brandstore Eindhoven/VVV aan het Stationsplein en duurt ruim een uur. De stadsgids neemt je mee door het bruisende centrum met moderne architectuur, maar ook langs vele bijzondere historische gebouwen. Een kaartje kost €7,50.

Feel Good Market
Meer dan 100 stands bieden een rijk aanbod aan design, kunst, fashion, woonaccessoires, origineel speelgoed, gezondheidsproducten, vintage spulletjes, lifestyle, versproducten, culinaire hapjes, duurzame producten en nog veel meer. Kom jij ook naar de Feel Good Market op het Ketelhuisplein, op een steenworp afstand van Strijp R?
Data: 14 juli, 18 augustus, 15 september

Alegria Festival
Heerlijk eten, dansen, spelen en genieten van de fijne (live) muziek, dat is het Alegria Festival op het Ketelhuisplein op Strijp S. Waan je in de Cariben dankzij al het lekkere eten uit Mexico, Peru, Jamaica, Suriname en Curaçao. Tip: dit festival is gratis, dus neem zeker een kijkje!
Datum: zaterdag 21 juli

 

Foodstock Festival
Van 19 t/m 21 juli staat de tweede Foodstock Eindhoven van deze zomer op het programma! Het TU/e Terrein is gedurende 3 dagen het fantastische decor voor een weekend lang genieten van eten, drinken & muziek. Zoals altijd is Foodstock gratis toegankelijk.
Datum: 19 t/m 21 juli

Lakedance
Zin in een feestje deze zomer? Dan is Lakedance de place to be op 10 augustus. Heerlijk dansen in het zand, genieten van de zon met een cocktail in je hand en de beste zomerse muziek.
Datum: 10 augustus

 

Park Hilaria
In augustus is het weer zover: kermis in Eindhoven! Het tijdelijke pretpark is veel meer dan alleen een kermis. Het is zomers topvermaak voor alle leeftijden. Van ver vallen de grote, spectaculaire kermisattracties op, maar daarnaast biedt Park Hilaria ook straattheater, talloze live optredens op diverse themapleinen en volop eet- en drinkgelegenheden.
Datum: 2 t/m 11 augustus

HiddenGarden Festival
Het HiddenGarden Festival keert voor de derde keer terug naar Eindhoven. En dat allemaal om de hoek bij Strijp R, namelijk in het Philips de Jonghpark. Ga mee op avontuur, struin door het groen, laat je trakteren op verrassend entertainment en heerlijk eten en geniet bij de verschillende area’s van de fijnste house, techhouse, deephouse, progressive en techno.
Datum: 17 augustus

WEET IK VEEL! Festival
Wordt jouw laatste vakantieweek ook de állerleukste?! WEET IK VEEL! Is een week vol leren voor kinderen: programmeren en virtual reality tot ontwerpen, bouwen of een animatie maken. Je ontdekt van alles op het gebied van techniek, ontwerpen, maken, media, cultuur, onderzoeken en bewegen op verschillende toffe plekken op Strijp S. Ga jij er naartoe met je kinderen? Klik hier voor meer informatie.
Datum: 21 t/m 25 augustus

Van Moll Fest
Het bierfestival van een van de lokale bierbrouwers uit Eindhoven, Van Moll, op het terrein van een van de Eindhovense iconen, het Evoluon. Hoe Eindhovens wil je het hebben? Maar het festival is allesbehalve lokaal. De brouwers komen uit alle windstreken uit binnen- en buitenland. Ben jij erbij? Klik hier voor meer informatie.
Datum: 24 augustus