Image

Strijp R aan het woord | Mourad en Dieneke

Vanwege werk verhuizen Mourad en Dieneke volgend jaar naar Strijp R. Mourad wordt de nieuwe jeugdtrainer bij PSV en woont dus vanaf volgend jaar om de hoek bij zijn nieuwe baan. “Ik kan straks gewoon op de fiets. Nu zit ik per dag zo’n 2,5 uur in de auto, wat een verschil!”

Stad en bos

“We zochten een woning vlakbij het bos, maar we merkten ook dat we toch wel stadsmensen zijn”, vertelt Dieneke. “Strijp R is hierdoor perfect: het bos is om de hoek en je bent ook binnen no time in de stad. Strijp R is niet een standaard nieuwbouwwijk. Doordat het Philips erfgoed zo mooi verwerkt is, krijgt de wijk meteen karakter en voelt het niet aan als een nieuwe wijk. De stijl van de woningen in combinatie met het groen zorgt ervoor dat het een authentieke wijk is.”

“We kennen niet heel veel mensen in Eindhoven, behalve mijn zus, die woont hier”, vertelt Mourad. “Maar ik verwacht dat we wel snel nieuwe mensen zullen gaan leren kennen. Door mijn werk natuurlijk, maar ook door het contact dat onze kinderen hier gaan leggen.”

Samen met Mourad en Dieneke en hun kinderen verkennen we de wijk en bezichtigen we hun kavel. “Het is wel heel bijzonder dat je zo op je kavel mag staan.” Een aantal type P woningen in veld 4 zijn al zo goed als af. “Je kent de woning eigenlijk alleen van impressies, dus het is wel heel leuk om te zien hoe de woning er in het echt uitziet.”

Bekijk de video hieronder.

Er zijn nog enkele type P woningen beschikbaar in veld 4 van Strijp R. Bekijk het aanbod hier.

Benieuwd naar andere bewonersverhalen? Lees hier de verhalen van Patrick en Esther, Wil Marks en Linda.