Image

Dit is Strijp R

Strijp R is een bijzondere buurt. Het ligt op een prachtige plek, op de grens van groen en stedelijk en heeft een mooie opzet, met onder andere het bijzondere zoompark. De woningen hebben een karakteristieke architectuur: de ontwerpen zijn eigenzinnig en praktisch, steeds anders maar wel herkenbaar.

Strijp R wordt gebouwd op historische grond. En in Eindhoven betekent dat Philips. Hier werden de beeldbuizen gemaakt voor de miljoenen tv’s die Philips wereldwijd verkocht heeft. Die historie is nog steeds voelbaar en maakt Strijp R zo uniek. Niet voor niks koos ontwerper Piet Hein Eek voor Strijp R als thuisbasis voor zijn werkplaats, winkel, restaurant en ateliers.


 Image

Strijp R geschiedenis

Strijp R heeft een verleden. En zoals zo vaak in Eindhoven heeft dat alles met Philips te maken. Strijp R was één van de drie industrieterreinen die Philips tussen de jaren 20 en 50 van de vorige eeuw in het stadsdeel Strijp ontwikkelde

Lees meer


 Image

Het project

Strijp R is een project van ontwikkelaar Amvest. Zij zagen al meer dan tien jaar geleden de bijzondere mogelijkheden van Strijp R als woonwijk. De gunstige ligging en het zeer eigen karakter dankzij de industriële historie.

Lees meer

Als je ergens mag spreken van het beste van twee werelden dan is het wel Strijp R. Met aan de ene kant de groene ruimte van Landgoed De Wielewaal en het Philips-de Jongh Park en aan de andere kant een nagenoeg rechte lijn via Strijp-S en het Philips Stadion naar het centrum van Eindhoven. Hier woon je op een unieke, rustige plek en fiets je zo de stad in als je zin hebt in de dynamiek van de stad.