Image

De plek

Als je ergens mag spreken van het beste van twee werelden dan is het wel Strijp R. Met aan de ene kant de groene ruimte van Landgoed De Wielewaal en het Philips-de Jongh Park en aan de andere kant een nagenoeg rechte lijn via Strijp-S en het Philips Stadion naar het centrum van Eindhoven. Hier woon je op een unieke, rustige plek en fiets je zo de stad in als je zin hebt in de dynamiek van de stad.


 Image

 Image

 Image

 Image

Nog maar een paar jaar geleden bestond Strijp R nog niet als woonwijk. Inmiddels is er veel veranderd. Strijp R is een fijne buurt geworden met een eigen identiteit, een eigen karakter, tevreden bewoners en onderlinge samenhang. Een identiteit die (subtiel) refereert aan het werken van Philips op deze plek.

Geen standaard nieuwbouwwijk

Details zorgen ervoor dat Strijp R geen standaard nieuwbouwwijk is, maar een woonomgeving met een eigen identiteit. Neem bijvoorbeeld de rododendrons in het Zoompark die verwijzen naar de Wielewaal, de vorm van het Schakelpark dat zijn oorsprong kent uit de oude ontsluitingsweg, toen er nog Beeldbuizen op Strijp R werden geproduceerd, of de subtiele verwijzingen naar de oude Philipsgebouwen op de zijgevels van woningen aan onder meer het Diodehof en Anodehof. Deze kleine details zorgen samen met de herkenbare architectuurstijl en volwassen bomen in het gebied voor een heel plezierige woonomgeving die totaal niet aanvoelt als een nieuwbouwwijk.


 Image

Ideale locatie

Strijp R ligt erg gunstig qua afstand tot voorzieningen, openbaar groen en vervoer. Met een paar minuten ben je op Strijp S of het centrum, loop je in het park, breng je je kinderen naar school of de kinderopvang, pak je de trein of rijd je de snelweg op.