Image

Project Strijp R

Strijp R is een project van ontwikkelaar Amvest. Zij zagen al meer dan tien jaar geleden de bijzondere mogelijkheden van Strijp R als woonwijk. De gunstige ligging en het zeer eigen karakter dankzij de industriƫle historie. Het was dan ook de bedoeling dat Strijp R dat bijzondere karakter zou behouden. Door de betrokken architecten binnen dat kader te inspireren. En door, crisis of geen crisis, vast te houden aan het masterplan.


 Image

 Image

 Image

 Image

Dat masterplan had een aantal onderdelen die Strijp R tot het succes hebben gemaakt dat de buurt nu is. Een succes voor Eindhoven want, eerlijk is eerlijk, een plan voor 500 woningen ontwikkelen en uitvoeren is geen kleinigheid. Maar vooral ook een succes voor de huidige en toekomstige bewoners. Want uit alles blijkt dat mensen hier graag wonen of willen wonen. Zeker nu de omgeving, en vooral Strijp-S, zich blijft ontwikkelen op een positieve manier.

Strijp S

Op Strijp S is inmiddels zoveel te zien, te kopen, te beleven en te doen dat je soms vergeet dat het centrum van Eindhoven maar op 10 minuten fietsen ligt. Zo vind je op Strijp S tegenwoordig een Vershal voor je boodschappen, diverse restaurantjes en bijzondere winkeltjes, de maandelijkse FeelGood markt, een florerend filmhuis, design, (urban) sport, dans, optredens in alle soorten en maten en nog veel meer. En dat op maximaal 10 minuten lopen. Tel daar de verschillende scholen (waaronder de ISE, the International School of Eindhoven) en natuurlijk het NS Station Strijp S bij op en het is duidelijk waarom Strijp R zo populair is.