Basisschool Strijp Dorp

De SALTO-school Strijp Dorp ligt op de hoek van de Apeldoornstraat en de Halvemaanstraat. Het is een openbare school, waar alle kinderen welkom zijn. Gezondheid staat bij deze basisschool centraal. Niet alleen op het gebied van eten, maar ook bewegen. Zo is er twee keer in de week gymles en kan er volop buiten gespeeld worden. In hetzelfde gebouw van deze basisschool zit Partou, met een dagopvang en peuterspeelzaal.

Lees meer

De Productie van Piet Hein Eek

In het hart van Strijp R bevindt zich het restaurant van Piet Hein Eek, dat inmiddels een heuse hotspot is geworden. Het interieur van het restaurant is een eyecatcher: hoge plafonds, bijzondere lampen en vintage meubels. Je kunt hier dagelijks terecht voor heerlijke gerechten met streekproducten. Lunch, diner, borrelen, alles kan!

Het koffiehuisje

Op Strijp-S drink je heerlijke koffie bij het Koffiehuisje van het Ketelhuis. En hoe klein het huisje ook is, de geur van koffie ruik je al van ver.

De Herdgang (trainingscomplex PSV)

De Herdgang is het trainingscomplex van PSV. Het complex bestaat uit zeven voetbalvelden en verder verschillende trainingsfaciliteiten, waaronder een fitnesscentrum. De Herdgang wordt vaak als synoniem gezien voor de rust die er in en om de club PSV heerst. PSV werkt al haar trainingen af op De Herdgang. De jeugd- en amateurteams trainen en spelen ook op dit complex. De trainingen en wedstrijden die op de Herdgang plaatsvinden zijn meestal vrij toegankelijk.

Philips van Lenneppark

Het Philips van Lenneppark is relatief jong. Het is in 1964 door het echtpaar Philips – Van Lennep aan de gemeente Eindhoven geschonken. Dit ‘doe-park’ met hoogwaardige voorzieningen ligt in de oksel van de snelweg naar Tilburg en de Poot van Metz. Mensen komen er om onder andere te barbecueën, voetballen, tennissen of wandelen.

Philips De Jongh wandelpark

Het Philips De Jongh wandelpark is een onderdeel van Brainport Park. De familie Philips schonk het prachtige park in 1920 aan de gemeente Eindhoven. Het park is bijzonder en heeft een kenmerkende Engelse landschapsstijl. Lichtinval, monumentale bomen, rododendrons en de slingerende wandelpaden zorgen voor afwisselende en prachtige decors. U kunt er heerlijk dwalen zonder te verdwalen.

Landgoed de Wielewaal

Het landhuis op De Wielewaal werd in opdracht van Frits Philips in 1934 gebouwd. Tot aan zijn dood in 2005 woonde Philips op het landgoed. Lange tijd heette het landgoed nog Philips-Park. In 1998 werd besloten om op 36 ha van het landgoed, gelegen aan de westzijde ervan en geen bosgebied zijnde, een aantal villa’s te bouwen, het Project Tegenbosch om met de opbrengst van de grond het landgoed te kunnen blijven onderhouden. Na de dood van Frits Philips werd het landgoed te koop gezet. In 2007 werd het gekocht door Marc Brouwers, een textielhandelaar uit Oisterwijk, die fortuin had gemaakt door verkoop van zijn bedrijf Bremtex. Brouwers liet de villa van Philips voor een groot deel slopen en heropbouwen en vergroten. In 2016 stond het landgoed weer te koop. De verkoop omvat de villa, bijgebouwen en een landgoed van 142 ha. Het landgoed is gelegen op leemhoudende grond en kent tal van monumentale bomen, rhododendrons, een rijke paddenstoelenflora en een bijzondere plantengroei. Veel bomen zijn begin 20e eeuw geplant. Rond het landhuis ligt parkachtige omgeving met vijvers, lanen en gazons in Engelse landschapsstijl.

ISE International School Eindhoven

The International Secondary School Eindhoven is an English-based International School in Eindhoven, Netherlands, open to students across the age-range 11 to 19. It is accredited by the Council of International Schools and the New England Association of Schools and Colleges. It currently has 400 students enrolled, coming from over 30 nationalities worldwide.

Vershal het Veem

Vershal het Veem is van alle markten thuis. Je kunt er je dagelijkse boodschappen doen, je kunt er rondsnuffelen op zoek naar inspiratie en verse producten en je kunt er ter plekke iets eten en drinken.

Albert Heijn

Je dagelijkse boodschappen doe je lekker dichtbij, bij de Albert Heijn!

Ethiopisch Restaurant

Wil je genieten van een unieke en exotische smaak in Brabant? Dan zit je goed bij het Ethiopisch restaurant in Eindhoven. Hier serveren ze authentieke gerechten in een vriendelijke en warme sfeer. Laat je verrassen door de bijzondere Ethiopische eetcultuur en volg hierbij de Ethiopische tradities!

Evoluon

Deze unieke plek is zeer geschikt voor events. Het heeft ook een eigen restaurant waar je terecht kan voor lunch, een borrel en op aanvraag een diner.

High Tech Campus Eindhoven

High Tech Campus Eindhoven is de slimste km² in Europa met meer dan 200 bedrijven en instituten en zo’n 12.000 onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers die werken aan toekomstige technologieën en producten.

Van Gogh-Roosegaarde fietspad

Sterren in het asfalt, die ook nog eens licht geven in het donker. Nog nooit was een fietspad zo romantisch. Alsof het een Zuid-Franse sterrenhemel is, zoals alleen Vincent van Gogh die kon schilderen. Absoluut de moeite waard om te komen kijken!

Radio Royaal

In Philips’ voormalige energiehuis herbergt restaurant radio royaal. dertienhonderd vierkante meter onopgepoetst industrieel design met een frans-duitse keuken.

Van Moll

Brouwerij van Moll is in 2013 geopend in Eindhoven. Eindhoven is de vijfde grote stad van Nederland, maar had toentertijd nog geen eigen bierbrouwerij. Dat ging er bij de van Moll-mannen niet in en verhuisde zij hun brewpub dat jaar naar Eindhoven. De twee heren, Jaap en Erwin, runnen de brouwerij vol passie. De mannen hebben zo van hun hobby hun werk kunnen maken en timmeren de laatste jaren keihard aan de weg. Van Moll won tijdens de Dutch Beer Challenge 2016 de zilveren medaille voor hun blond bier Toewijding. De Eindhovense brouwerij hoefde alleen Jopen Lentebier voor zich te dulden. Een aantal jaar na de opening is craft brewer Van Moll niet meer weg te denken uit het bierlandschap.

Het Ketelhuis

In de voormalige ‘Verboden Stad van Philips’, midden op Strijp S staat het Ketelhuis. Gebouwd in 1929 voor de opwekking van perslucht en elektriciteit op het industrie-terrein, leverancier van energie voor de omringende fabrieken.

Usine

In 1891 starten Frederik Philips en zijn zoon Gerard in een textielfabriek aan de Emmasingel een bedrijfje dat kooldraadgloeilampen vervaardigt. vennootschap Philips & Co. De zaak groeit explosief en breidt zich aan de overkant van de straat uit. In de jaren 1909 - 1911 wordt het westelijke L-vormige deel van het huidige Lichttorencomplex gebouwd. In de periode 1891 - 1921 wordt de fabriek langs het spoor verlengd, met een ombuiging naar de hudige Emmasingel. Aan de kop verrijst een zevenhoekige toren, waar continu levensduur-proeven van gloeilampen plaatsvinden: de eigenlijke Lichttoren. De Lichttoren is een bijzonder gebouw, zeker ook in architectuur historische zin. De functionaliteit en efficientie, toepassing van beton, glas en metaal maken het tot een toonbeeld van Nieuwe Zakelijkheid. Eerlijk, oprecht en terugkerend naar de essentie van het bouwen. Het is een prachtlocatie.

Strijp S

Op Strijp-S is inmiddels zoveel te zien, te kopen, te beleven en te doen dat je soms vergeet dat het centrum van Eindhoven maar op 10 minuten fietsen ligt. Zo vind je op Strijp-S tegenwoordig een Vershal voor je boodschappen, diverse restaurantjes en bijzondere winkeltjes, de maandelijkse FeelGood markt, een florerend filmhuis, design, (urban) sport, dans, optredens in alle soorten en maten en nog veel meer. En dat op maximaal 10 minuten lopen.

Philips Stadion

In het Philips stadion kan je niet alleen PSV met enige regelmaat zien spelen, maar ook artiesten zoals Guus Meeuwis. Een locatie met een veelzijdig karakter.

Filter voorzieningen

Toon filters
Cultuur
Horeca
Scholen
Sport & Recreatie
Winkels