Image

Wonen

Een paar jaar geleden bestond Strijp R nog niet als woonwijk. Nu is alles anders. Strijp R is een fijne buurt geworden met een eigen identiteit, een eigen karakter en tevreden bewoners. Het aanbod van Strijp R is divers, je hebt volop keuze in woningindeling, grootte en uitstraling.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

De velden in Strijp R zijn ontworpen door verschillende architecten. Hierdoor is er een divers aanbod ontstaan en is er volop keuze qua woningindeling, grootte en uitstraling.

Industriële Philips-tijdperk

Het ontwerp van Hilberink Bosch Architecten in veld 3 bijvoorbeeld herinnert aan het industriële Philips-tijdperk. Maar het zijn vooral praktische woningen, met een prettige indeling op alle verdiepingen. De ‘sheddakwoningen’ weerspiegelen de dwarshallen van de voormalige beeldbuizenfabriek. Betonnen elementen in de gevels verwijzen subtiel naar de constructie van de voormalige fabriek. De repeterende torens in de ontwerpen aan de Zwaanstraat verwijzen naar de karakteristieke ventilatietorens van de voormalige glasovens. Extra leuk zijn de varianten in de ‘torens’ aan de Zwaanstraat als trappenhuis, badkamer of torenkamer.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image