veld 3

Veld 3

Verwacht

Hilberink Bosch Architecten heeft voor 80 woningen een zeer opvallend ontwerp gemaakt dat de herinnering aan het industriële Philips-tijdperk op een frisse manier gestalte geeft. Het ensemble, een verdeling tussen woonblokken met hoven, torenwoningen en een appartementengebouw, heeft een uitgesproken verschijningsvorm. Een mooie echo van de fabrieken die er ooit stonden. De bijna letterlijke interpretatie van die geschiedenis leidt tot bijzondere woningtypen. Door hun slimme en ruime opzet bieden ze toekomstige bewoners veel variatiemogelijkheden qua indeling.

De ‘sheddakwoningen’ weerspiegelen de dwarshallen van de voormalige beeldbuizenfabriek. De ritmiek van de opvallende dakvorm, die consequent over drie hoven is doorgezet, maakt dat de individuele woningen als één gebouw leesbaar zijn. De basis van de woningen, een grid van 7,5 x 7,5 meter, is afgeleid uit de afmetingen van de dwarshallen. Dat levert ruime, niet alledaagse woningplattegronden op, die zeer flexibel in gebruik zijn. Betonnen elementen in de gevels verwijzen subtiel naar de constructie van de voormalige fabriek.

Impressies Veld 3

De ‘torenwoningen’ vormen samen met de appartementen de rand van de wijk. Het gelid van de repeterende torens die verwijst naar de karakteristieke ventilatietorens van de voormalige glasovens. Die torens worden als trappenhuis gebruikt, waardoor de rest van de woning ruim en helder van opzet is.

Het appartementengebouw vertegenwoordigt de grote hal van de voormalige fabriek en neemt door zijn afwijkende vorm een dominante plek in het ensemble in. Het gebouw is niet alleen een directe verwijzing naar de historie van Strijp R, maar verwijst met zijn architectuur ook naar een historie waar het huidige Eindhoven een product van is. Het resultaat is een gebouw dat niet direct als woongebouw aandoet, maar door vormgeving onderdeel is van het grote geheel.

Verwachte planning

De laatste fasen voor Strijp R worden momenteel tegelijkertijd uitgewerkt. Dat betekent dat voor de resterende 3 velden de omgevingsvergunning is aangevraagd. De verwachting is dat deze in maart verleend zal worden.

De verkoop van de eerste fase, met daarin aanbod uit alledrie velden, zal in het tweede kwartaal van 2017 van start gaan. Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang de uitnodiging als de verkoop van start gaat!

Kenmerken

Veld 3

  • Dit veld bestaat uit 80 woningen;
  • Ontworpen door Hilberink Bosch Architecten;
  • Diverse soorten woningen & appartementen.