Buurtvereniging
Voor alle Strijp-Rs! 

Nieuwsarchief

26 oktober 2023: Halloween Lampion knutselen

Terwijl de regen onophoudelijk bleef druilen werd er gistermiddag in maar liefst vijf huizen in groepjes geknutseld: kinderen uit de hele wijk maakten samen met buurtgenoten en hun ouders lampionnen voor de Halloween optocht.  Het werd een knusse, gezellige en creatieve middag. Dank aan alle gastvrije knutselhuizen! 🎃(Kathelijn)

6 oktober 2023: De 1e buurthap is geweest!

Na bijna 3 jaar van afwezigheid, hebben we gisteren (donderdag 5 oktober) weer de 1e Buurthap gehad in het nieuwe Grand Café. Iets kleiner van opzet, 42 zitplaatsen, maar het concept is ongewijzigd.
Het was weer een vertrouwd samenzijn aan de lange tafels van “Grand Café” PHE. Bedankt buurtgenoten voor de gezellige avond! Uiteraard het restaurant bedankt voor deze Buurthap. De volgende buurthap is op 2 november. Aankondiging en aanmelding zal volgen via Facebook en Whatsapp.

2 september 2023: Nacht van Strijp-S
Afgelopen weekend hadden de 'buren' een cultureel etmaal georganiseerd, de Nacht van Strijp-S. Overal popten podia op en waren live bandjes en dj's gezellig aan het spelen. Vinyl op verzoek bij de Oude Telefooncentrale, gitaren bij PopEi en het Veem, dj op hoogte bij het Ketelhuisplein. Elk hoekje bracht weer een nieuwe verrassing.
Met stralend weer bleef de temperatuur nog lang prima om buiten te blijven genieten. Er was ook nog een heus Kubb-toernooi georganiseerd. Ze hadden vast inspiratie opgedaan op ons zomerfeest ;-).
Het terras van nieuwkomer de Biergarten bruiste aan alle kanten en een band uit België met een uitbundig dansteam kreeg iedereen daar aan het dansen. Als je toch naar binnen wilde (en om de geluidsoverlast te beperken na 1u) kon je bijvoorbeeld naar de skatehal en ook de winkels in de Urban Shopper waren extra lang open. Het Klokgebouw had twee zalen met verschillende dj's en zij gingen zelfs de hele nacht door. Je kon overal gratis naar binnen en het leek wel omgetoverd tot een groot festivalterrein. Om 7 uur nog een ontbijt op het Ketelhuisplein en daarna de Feel Good Market om het festijn mooi af te ronden. Dit was de tweede editie en volgend jaar zou de derde zomaar weer begin september kunnen komen. Lopend naar een festival, ideaal! Wie gaat er dan ook gezellig mee?
https://www.denachtvanstrijp-s.nl/

16 juli 2023: Strijp-R Zomerfeest BBQ!
Op zaterdag 15 juli heeft het Zomerfeest BBQ plaatsgevonden in het schakelpark. Met zo'n 200 volwassenen en kinderen, stoepkrijt en het eerste Strijp-R Kubb toernooi was het een geslaagde middag. Het weer werkte ondanks alle positieve voorspellingen niet helemaal mee, maar dat mocht voor veel mensen de pret niet drukken.
Uitslag KUBB toernooi:
1e plaats: Martijn en Bram
2e plaats: Kristian en Lieke
3e plaats: Team Meerman Kreike
4e plaats: Team Scholte
Als bestuur leek het ons een goed idee om het zomerfeest een vast moment op de kalender te geven. We hebben gekozen om dit ieder jaar terug te laten keren op de 1e zaterdag van de schoolvakantie. Voor 2024 is dat op zaterdag 6 juli 2024!
Heb je feedback of wil je volgend jaar een bijdrage leveren? Neem dan contact op met het bestuur via bestuur@strijpr.nl. We zijn enorm dankbaar voor de inzet en spontaniteit van iedereen (denk aan de barmensen, de BBQ-ers, cheff KUBB toernooi, de opbouw en opruim ploeg). We hebben genoten!