Buurtvereniging
Voor alle Strijp-Rs! 

Nieuwsarchief

Februari 2023: Aankondiging ALV

Op dinsdag 12 maart is het tijd voor de 2e ALV van buurtvereniging Strijp-R. Om 20.00 starten we bij Grand Café Piet Hein Eek en vertellen we jullie graag hoe het afgelopen jaar gegaan is en hoe wij als bestuur en werkgroepen vooruitkijken naar een mooi 2024. Ook de nieuwe secretaris die we zoeken hopen we vanaf dan in ons midden te hebben. Meld je aan via deze link en tot dan! Let op: om bij de ALV te mogen zijn en te mogen stemmen dien je wel (gratis) lid te zijn.

Januari 2023: Secretaris gezocht! 

Ben jij net zo enthousiast over de buurtvereniging als wij en heb je zin om ons in het bestuur te komen versterken? Dan hebben wij nu een mooie kans voor je, we zijn namelijk op zoek naar een nieuwe secretaris! In deze functie vervul je een belangrijke rol in het draaiend houden van de vereniging. Je beheert de mailbox en de ledenadministratie, bereidt (samen met de voorzitter) de agenda van de bestuursvergaderingen en ALV voor en verzorgt de notulen ervan. En je maakt onderdeel uit van een erg gezellig bestuur 😉 De werkzaamheden kosten gemiddeld een paar uurtjes per week.
Heb je interesse? Of heb je behoefte aan nog wat meer informatie? Laat het ons weten via bestuur@strijpr.nl.

4 november 2023: eerste plantdag strijpR

Afgelopen zaterdag, 4 november, was het zo ver. De eerste plantdag in onze mooie wijk!  Soontiens heeft de planten en alle benodigdheden om 10:00 gebracht. Naast de bijna volledige werkgroep waren er ook 10 buurtgenoten die de handen uit de mouwen hebben gestoken. Geweldig bedankt! Alle planten (rozen, hop, blauwe regen, kamperfoelie en clematis) zijn bij elke paal van de leidingbrug gepland met daarbij bescherming/palen om niet weggemaaid te worden. De gemeente is op de hoogte en ondersteund het initiatief! Heel veel dank aan de sponsoren die dit financieel mogelijk hebben gemaakt. De planten hebben in ieder geval genoeg water deze week gehad. We zullen de groei in de gaten houden en zijn benieuwd naar het komend voorjaar. (Marianne, Ingrid, Saskia, Mei Li, Jelle, Annemieke, Manon, Mirjam - groen@strijpr.nl)

28 oktober 2023: Halloween griezelig goed samen met Drents Dorp en Strijp-R

Het was weer hartverwarmend om alle gulheid en gastvrijheid te zien tijdens Halloween op zaterdagavond 28 oktober. De vele uitdeeladressen hadden hun deuren geopend en gevels, tuinen, gangen en zichzelf omgetoverd.
Een hele tuin was speciaal omgebouwd tot spookhuis met enge acteurs en iemand die je liet schrikken vanuit het versierde tuinhuis. Iets verderop kwam je dwars door tentdoeken heen in een drugslab in de brandgangen terecht, waar ze je ook kundig lieten schrikken. De wandeling slingerde mooi door de hele wijk en het bleef gelukkig droog, zodat alle versieringen ook mooi bleven. Volle maan maakte de sfeer helemaal compleet.
Pompoenen in alle vormen kleurden en lichtten de wijk op. De ene pompoen nog mooier dan de andere en er stonden meerdere heksenketels inclusief stoomeffecten.
Bij de Nieuwe Maan hadden vrijwilligers ook echt uitgepakt en alles in Halloweenstijl omgetoverd. Je kon daar warme chocolademelk met slagroom krijgen, net als op het Meidoornplein èn verse popcorn. Eethuis Eren had ook drankjes in hun Halloweentent en snoepjes van een heks.
We zagen veel 'helse heksen' op Strijp-R en meerdere huizen met briefjes "Bel hier ook gerust aan, wij doen ook mee". Spontaan aangesloten met nog meer heerlijks. Enge muziek en een heuse achtervolging met een rol ducttape maakten het nog griezeliger. Alles weten te doorstaan met een flinke buit als beloning. Snoepend de winter in na deze hartverwarmende strooptocht door onze mooie wijk.
Een speciaal dankwoord voor 'hartelijke heks' Emelie de Vaan van de jeugdcommissie, die bij District U de tasjes verdeelde voor de (stroop)tocht door Drents Dorp en Strijp R. Layona van "Soep & Co" wilde ook graag extra warmte brengen en had een grote pan heerlijke pompoensoep gemaakt. Haar stichting wil graag mensen verbinden en extra naar elkaar om laten kijken. Dat is deze avond ook gebeurd tussen de inwoners van Drents Dorp en Strijp R met deze gezamenlijke tocht voor Halloween.
Veel dank aan alle vrijwilligers in onze mooie wijk, voor en ook achter de schermen, zowel van Drents Dorp als van Strijp-R, en alle uitdelers voor alle lekkernijen, versieringen, optredens en hartelijkheid samen! (Janneke)


26 oktober 2023: Halloween Lampion knutselen

Terwijl de regen onophoudelijk bleef druilen werd er gistermiddag in maar liefst vijf huizen in groepjes geknutseld: kinderen uit de hele wijk maakten samen met buurtgenoten en hun ouders lampionnen voor de Halloween optocht.  Het werd een knusse, gezellige en creatieve middag. Dank aan alle gastvrije knutselhuizen! 🎃(Kathelijn)

6 oktober 2023: De 1e buurthap is geweest!

Na bijna 3 jaar van afwezigheid, hebben we gisteren (donderdag 5 oktober) weer de 1e Buurthap gehad in het nieuwe Grand Café. Iets kleiner van opzet, 42 zitplaatsen, maar het concept is ongewijzigd.
Het was weer een vertrouwd samenzijn aan de lange tafels van “Grand Café” PHE. Bedankt buurtgenoten voor de gezellige avond! Uiteraard het restaurant bedankt voor deze Buurthap. De volgende buurthap is op 2 november. Aankondiging en aanmelding zal volgen via Facebook en Whatsapp.

2 september 2023: Nacht van Strijp-S
Afgelopen weekend hadden de 'buren' een cultureel etmaal georganiseerd, de Nacht van Strijp-S. Overal popten podia op en waren live bandjes en dj's gezellig aan het spelen. Vinyl op verzoek bij de Oude Telefooncentrale, gitaren bij PopEi en het Veem, dj op hoogte bij het Ketelhuisplein. Elk hoekje bracht weer een nieuwe verrassing.
Met stralend weer bleef de temperatuur nog lang prima om buiten te blijven genieten. Er was ook nog een heus Kubb-toernooi georganiseerd. Ze hadden vast inspiratie opgedaan op ons zomerfeest ;-).
Het terras van nieuwkomer de Biergarten bruiste aan alle kanten en een band uit België met een uitbundig dansteam kreeg iedereen daar aan het dansen. Als je toch naar binnen wilde (en om de geluidsoverlast te beperken na 1u) kon je bijvoorbeeld naar de skatehal en ook de winkels in de Urban Shopper waren extra lang open. Het Klokgebouw had twee zalen met verschillende dj's en zij gingen zelfs de hele nacht door. Je kon overal gratis naar binnen en het leek wel omgetoverd tot een groot festivalterrein. Om 7 uur nog een ontbijt op het Ketelhuisplein en daarna de Feel Good Market om het festijn mooi af te ronden. Dit was de tweede editie en volgend jaar zou de derde zomaar weer begin september kunnen komen. Lopend naar een festival, ideaal! Wie gaat er dan ook gezellig mee?
https://www.denachtvanstrijp-s.nl/

16 juli 2023: Strijp-R Zomerfeest BBQ!
Op zaterdag 15 juli heeft het Zomerfeest BBQ plaatsgevonden in het schakelpark. Met zo'n 200 volwassenen en kinderen, stoepkrijt en het eerste Strijp-R Kubb toernooi was het een geslaagde middag. Het weer werkte ondanks alle positieve voorspellingen niet helemaal mee, maar dat mocht voor veel mensen de pret niet drukken.
Uitslag KUBB toernooi:
1e plaats: Martijn en Bram
2e plaats: Kristian en Lieke
3e plaats: Team Meerman Kreike
4e plaats: Team Scholte
Als bestuur leek het ons een goed idee om het zomerfeest een vast moment op de kalender te geven. We hebben gekozen om dit ieder jaar terug te laten keren op de 1e zaterdag van de schoolvakantie. Voor 2024 is dat op zaterdag 6 juli 2024!
Heb je feedback of wil je volgend jaar een bijdrage leveren? Neem dan contact op met het bestuur via bestuur@strijpr.nl. We zijn enorm dankbaar voor de inzet en spontaniteit van iedereen (denk aan de barmensen, de BBQ-ers, cheff KUBB toernooi, de opbouw en opruim ploeg). We hebben genoten!t

13 juni 2023: Rondwandeling!

Speciaal voor onze leden wordt er op woensdagavond 21 juni een buurtwandeling georganiseerd. Ga naar onze kalender voor meer informatie. Wil je meedoen maar nog geen lid? Meld je dan nu (gratis) aan!

12 juni 2013: BeteR idee! 

Heb je een beteR idee voor onze buurt? Een toevoeging voor de website of onze kalender? Wil je iets organiseren maar weet je niet goed hoe? Klik dan boven aan deze website op beteR idee!, vul het formulier in en wij doen ons uiterste best je op weg te helpen!