Buurtvereniging
Voor alle Strijp-Rs! 

Strijp gRoen

De commissie Strijp gRoen bestaat uit de volgende enthousiaste groene vingers: Jelle, Saskia, Mirjam, Annemieke, Dirk, Ingrid, Manon, Mei Li en Marianne. Wil je contact met ze opnemen, klik dan hier

Hieronder zien jullie onze plannen voor 2024 en 2025. We zullen jullie op de hoogte houden van onze voor- en najaars-activiteiten. Houdt deze pagina in de gaten voor meer groene info! 


Project Central Garden

Zoals in het plan van de werkgroep StrijpGroen al is aangegeven zal een eerste stap gezet worden om een deel van het grasveld (naast het pad van het Schakelpad) diverser te maken. Iedereen kan meedoen; Samen maken we deze tuin!. Als een plant niet (meer) goed staat in je eigen tuin staat, of als hij zo goed groeit dat je er wel een stuk van kunt missen, dan kun je hem hier zelf planten!


Tips voor het planten
• Zorg voor voldoende afstand tot andere planten (let op de grootte van de plant en die van de aangrenzende plant).
• Plant de nieuwe aanwinst net zo diep in de grond als in je eigen tuin.
• Maak het plantgat 1,5 keer zo groot als de kluit en gebruik aanplantgrond voor het beste resultaat.
• Het voor- en najaar zijn de meest geschikte seizoenen om te verplanten.
• Als je in de zomer plant, geef dan in het begin zelf water als dat nodig is.


Wat mag je planten….
Bijna alles! We zijn erg benieuwd naar het resultaat. Echter, om de diversiteit van de tuin te vergroten, zijn er enkele uitzonderingen:
• Geen kerstbomen.
• Vermijd woekerende planten zoals bamboe.
• Plant geen zieke exemplaren.
• Bij voorkeur biologische planten


Veel plezier in de tuin!
Werkgroep StrijpgRoen

Project Leidingstraat

Afgelopen zaterdag, 4 november, was het zo ver. De eerste plantdag in onze mooie wijk!  Soontiens heeft de planten en alle benodigdheden om 10:00 gebracht. Naast de bijna volledige werkgroep waren er ook 10 buurtgenoten die de handen uit de mouwen hebben gestoken. Geweldig bedankt! Alle planten (rozen, hop, blauwe regen, kamperfoelie en clematis) zijn bij elke paal van de leidingbrug gepland met daarbij bescherming/palen om niet weggemaaid te worden. De gemeente is op de hoogte en ondersteund het initiatief! Heel veel dank aan de sponsoren die dit financieel mogelijk hebben gemaakt. De planten hebben in ieder geval genoeg water deze week gehad. We zullen de groei in de gaten houden en zijn benieuwd naar het komend voorjaar.