Buurtvereniging
Voor alle Strijp-Rs! 

Buurthuis StrijpR Meets!

Let op: vanwege de weersomstandigheden vanavond is het verplaatst tot nader bericht!

Op dinsdag 21 mei is het tijd voor een waar jeu de boules toernooi. Hierbij alvast de spelregels en enkele tips! 
Elke dinsdag van de maand stelt Piet Hein Eek stelt zijn Grand Café belangeloos ter beschikking voor activiteiten met de buurt. Tenminste, als het Grand Café niet verhuurd is. Een fantastisch gebaar waar heel StrijpR en Wiele van profiteert. 

Wij, de Werkgroep Buurthuis bestaande uit: Jan Walrecht, Yvonne Daniëls, Angeline van Kuyk en Wendie Hardeman zijn in december 2023 gestart met een inventarisatie onder de aanwezigen welke activiteiten zij leuk zouden vinden. Het overzicht hiervan zie je hieronder in de archiefberichten. Daarna zijn we gestart met het organiseren van activiteiten op de derde dinsdag van de maand. 

Per maand bedenken wij een plan en voeren het uit, bij voorkeur met mensen uit de wijk die affiniteit hebben met het onderwerp. Het is leuk om te doen en tot nu toe was het heel gezellig op de derde dinsdagen van de maand. We hopen op ondersteuning en op feedback op onze plannen, want uiteindelijk is het Buurthuis voor en door de buurt! Dus als je iets met ons wil delen, of mee wilt helpen met de organisatie, neem dan contact met ons op. We hopen dat iemand van de jongere generatie onze werkgroep wil komen versterken. Tot gauw op een derde dinsdag van de maand!


Archiefberichten Buurthuis StrijpR Meets

22 november 2023: De kop is eraf!

Op 21 november was de eerste bijeenkomst in ons Buurthuis, het restaurant van Piet Hein Eek. Het was een gezellige avond waarin vele contacten werden gelegd en plannen werden gemaakt voor toekomstige activiteiten. Hieronder een overzicht van ideeën uit de groep buurtbewoners die aanwezig was.

Spelletjes

Food & Drinks

Cultuur

Hobby

Bewegen

Overig

Legpuzzel wedstrijd (2x)

Kookworkshop

Film Kijken (3x)

Kerstkaarten voor ouderen

Dans

Koffie-uurtje

Spelletjesavond (5x)

Soepavond

Geschiedenis Strijp-R

Bijen en wijkhoning (2x)

Jeu de boules (4x)

One world activity

Ticket-to-Ride

Oliebollen bakken

Architectuur Strijp-R

Tuinworkshop

Tai Chi (2x)

Oud en nieuw vieren

Darten

Bierproeverij

Cultuur in de buurt

Schilderworkshop

Yoga / meditatie (3x)

Afval opruimen in de wijk

Schaken

Wijnproeverij (5x)

Lezing AFTh Jubileum

Workshop met hout 

Volleyball tournament

Sport Kijken (2x)

Mahjong

Kookworkshop (7x)

Pushkin Muziek

Schilderen (2x)

Wandeling (2x)

Politiek Cafe

Kaarten (4x)

StrijpR Kookt weer terug

Leesclub (6x)

Breien

Fietsclub (social rides)

Gezelligheidsborrel

Bingo (2x)

Eetclub

Historic Lecture

Groenproject (2x)

Driedaagse

Karaoke (2x)

Klaverjassen

Soep rondbrengen bij oudere mensen

Lezingen (3x)

Naailesclub


Vuurwerk


Strijp Kookboek

Zingen

Repaircafe


Amateur Zeepkistenrace


Internationale kookworkshop

VoorstellingenIets gezelligs voor kerst


Kinderbuurthap

TheaterMidzomernacht partyCabaretZorg welzijn gezinsupportToneelPubquizCulturele achtergrondenPlaatjes draaienSpeciale hobby presentatiesOpen agendaSocratisch gesprekSupportbord op het schakelpad (voor oppassen, boodschappen doen hond uitlaten, naar de dokter, etcPraatjes van Buurtbewoners


Filosofie


Achitectuur wandeling door de wijk


Pecha Kucha


Lezing over de Wielewaal


Burst your Bubble
Teveel om op te noemen dus. Heel mooi is dat er zich ook 17 mensen gemeld hebben, die die genoemde aktiviteiten (mee) willen) organiseren. Staat jouw idee er nog niet bij? Laat het ons weten. Er is ook een clubje gevormd dat de buurthuisaktiviteiten (mee) wil gaan coordineren. Het bestaat inmiddels uit vijf personen: Els van der Waard, Yvonne Daniëls, Angeline van Kuijk, Jan Walrecht en Wendie Hardeman. Een mooie groep waarmee we aan de slag gaan.

De volgende bijeenkomst zal zijn op dinsdag 19 december om 20.00 uur. Deze bijeenkomst staat in het teken van Kerst. Het Wilhelmina mannenkoor o.l.v. dirigent Els van der Waard zal een aantal mooie en minder bekende kerstliederen ten gehore brengen. Daarnaast wordt er een kerstkaraoke georganiseerd en mag iedereen meezingen. Bij mooi weer zal dit in de buitenlucht zijn. Neem dan je vuurkorfje mee. Als het nat of (heel) koud is, houden we het binnen. Het is sowieso de bedoeling dat iedereen wat lekkers meeneemt. Dat kan glühwein en zelfgebakken kerstkoek zijn, maar iedereen mag natuurlijk zelf bedenken wat ie leuk vindt om mee te nemen als hapje, drankje of snoeperij.

Tot dan! En neem je buren mee!

Els, Yvonne, Angeline, Jan en Wendie10 november 2023: Buurthuis Strijp-R opent haar deuren! 

21 november is het zover; Buurthuis StrijpR opent haar deuren! Welkom allemaal!
Goed nieuws voor onze wijk! Binnenkort beschikken we als StrijpR-ers over een plek om elkaar te ontmoeten en diverse buurthuisactiviteiten met elkaar te organiseren. Piet Hein Eek stelt hiervoor geheel belangeloos zijn restaurantruimte ter beschikking op een dag dat het restaurant gesloten is. Bedankt Piet!
Het buurthuis is voor en door de buurt. Dus we gaan het samen organiseren en invulling geven. We beginnen klein met de derde dinsdagavond van de maand.
Kom 21 november om 20.00 uur langs om meer te horen over onze plannen, maar vooral ook met ideeën voor leuke activiteiten. Tot de 21e november en neem je buren mee! (Wendy en Jan)